18.5.16

MAKE YOUR OWN ICE TEA

Καλημέρα με ένα δροσερό και άκρως σπιτικό ice tea!

 

Η αλήθεια είναι ότι από πέρσι θέλω να κάνω αυτή την ανάρτηση, αλλά όλο κάτι άλλο έβρισκα και αυτή πήγαινε στα υπόψη! Και ήρθε η ευκαιρία της τώρα που καλοκαιριάζει και θα αρχίσουν πάλι τα δροσιστικά μου τσαγάκια να διακοσμούν το ψυγείο μας και να δροσίσουν εμάς και τους φίλους μας!


Όλο αυτό ξεκίνησε από την αγάπη μας για το τσάι.. , όχι τόσο το αγοραστό με γεύσεις από διάφορα μέρη του κόσμου, όσο το εγχώριο, από τα δικά μας τα μέρη με τα δικά μας μοναδικά μυρωδικά βότανα και τσάγια!


Η συνταγή είναι πολύ απλή και για τον καθένα μας πολύ προσωπική! Εξαρτάται από τις γεύσεις και τις μυρωδιές που προτιμάει ο καθένας!
Εμείς συχνά πυκνά φτιάχνουμε το παρακάτω παγωμένο τσάι
με 
πράσινο τσάι
μελισσόχορτο
τσάι του βουνού
λουίζα
βασιλικό
και χαμομήλι

για να μπορεί να το πίνει και η Αφροδίτη.


Τοποθετούμε τα υλικά μας σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να δώσουν τα αρώματά τους. Προσοχή το τσάι δεν το βράζουμε, το βγάζουμε από τη ζεστό μάτι λίγο πριν πάρει την πρώτη βράση! 
το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει (σε αυτό το σημείο για όσους το θέλουν λίγο γλυκό, μπορούν να προσθέσουν μια ή περισσότερες κουταλιές μέλι για να λιώσει καλύτερα)
Στύβουμε λεμόνια και τα προσθέτουμε (αφού σουρώσουμε το χυμό) στο κρύο τσάι μας μαζί με φρέσκα φύλλα δυόσμου!
Τοποθετούμε το τσάι στο ψυγείο (μπορούμε να προσθέσουμε παγάκια, όχι όμως πολλά για να μην αλλοιωθεί η γεύση)
και το αφήνουμε 2-3 ωρίτσες.


Τα υλικά τα αγοράζω από την λαϊκή σε οικονομικές συσκευασίες. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία βοτάνων που μπορείτε να βρείτε, με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι ότι πρέπει για τη δουλειά, το σπίτι και το ταξίδι.. 
και τέλος μπορεί να είναι κάθε φορά με διαφορετική γεύση!

Σας γλυκοφιλώ










Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips