29.6.15

MAKE YOUR OWN DIY ICE BOWL


       Χθες το ξανακάναμε το ice bowl μας .. αυτή τη φορά με χρώμα ζαχαροπλαστικής στο αποστειρωμένο νερό! Ανυπομονώ να δω τι θα κάνει φέτος η μαμά Μαρία στο πάρτι της Αναστασίας!!!                                                                                                                                                                                                                 

Όλα άρχισαν όταν πήγαμε σε ένα πάρτι φίλης της Αφροδίτης...Το πάρτι είχε θέμα το μπουγέλο και φυσικά γινόταν στην αυλή του σπιτιού.. 
Τα παιδιά εφοδιασμένα με μαγιό και πετσέτες ήταν έτοιμα για μια λουτσομαχία.. Πολύ γέλιο , πολύ τσιρίδα και πολύ πολύ χαμός.. 
Τέλος η μαμά άνοιξε  το αυτόματο πότισμα και απλά έγινε το έλα να δεις.. 



Αυτό το πάρτι θα το θυμόμαστε για πολύ καιρό .. όχι όμως μόνο για το μπουγέλο αλλά και για την τούρτα της εορτάζουσας.. Λοιπόν θα το πω..δύσκολα εντυπωσιάζομαι από τούρτες γενεθλίων.. ε! ναι το είπα.. είμαι λιγουλάκι δύσκολη.. Η Μαρία όμως (μαμά της μικρής εορτάζουσας) με έστειλε αδιάβαστη..


 Έκανε την πιο απλή ευρηματική φθηνή έξυπνη και εντυπωσιακή τούρτα που είδα ποτέ...  Μας παρουσίασε ένα τεράστιο DIY μπολ πάγου με διακόσμηση παπάκια μπαλόνια και άνθη με άπειρο παγωτό σοκολάτα βανίλια και φράουλα.. Καταενθουσιαστήκαμε όλες οι μαμάδες.. και ακόμη πιο πολύ εγώ γιατί μόλις επιστρέψαμε το βράδυ έκατσα να το δοκιμάσω.. Πρέπει να σας πω ότι είναι πανεύκολο, ανέξοδο και πολύ εντυπωσιακό.. 

Πάμε λοιπόν να το κάνουμε μαζί...
Χρειαζόμαστε:

-Διακόσμηση μπολ

-2 μπολ διαφορετικής διαμέτρου (προσοχή ... επιλέγουμε το μεγαλύτερο μπολ  να χωράει στην κατάψυξη)
-παγάκια
-και νερό.
Επιλέγουμε τη διακόσμηση που θα έχουμε μέσα στον παγωμένο μπολ .. 
εγώ επέλεξα άνθη πικροδάφνης που έχω στο σπίτι μου..(όπως θα δείτε και παρακάτω , η διακόσμηση ποικίλει ανάλογα με τη χρήση του μπολ)

Γεμίζουμε το πάτο του μεγαλύτερου μπολ με παγάκια ( τόσο ώστε να δημιουργήσει τον πάτο του μπολ και ρίχνουμε λίγη από τη διακόσμηση μας) Βάζουμε το δεύτερο ( μικρότερης διαμέτρου μπολ , όσο θέλουμε να είναι η χωρητικότητά του.. Και ή το γεμίζουμε με βάρος ή το κολλάμε με χαρτοταινία όπως στη φωτογραφία. εγώ τα δοκίμασα και τα 2 και πιστεύω ότι με την χαρτοταινία είναι πιο καλό.. 


Αφού τα σταθεροποιήσουμε λοιπόν ρίχνουμε τη διακόσμηση ( αν πάλι θέλετε μπορείτε να τη βάλετε πριν τοποθετήσετε το 2ο μπολ ) και μετά γεμίζουμε με κρύο νερό το κενό . Εδώ θα σας πρότεινα να βράσετε το νερό 2 φορές και να το αφήσετε να κρυώσει πριν το ρίξετε για να φύγουν τα άλατα και να είναι διάφανο!!! Τοποθετείτε στην κατάψυξη για όλο το βράδυ και είστε έτοιμοι!!! Θα εντυπωσιάσετε σίγουρα φίλους και πιτσιρίκια...... 




Καλή επιτυχία και αν το δοκιμάσετε θα ήθελα πολύ να μου στέλνατε φωτογραφίες.



Η ιδέα της φίλης Μαρίας ήρθε από ένα αγγλικό περιοδικό.. εγώ σας προτείνω το pinterest
Καλές δοκιμές... και καλή δύναμη... γιατί τη χρειαζόμαστε όλοι...

Σας φιλώ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips