13.12.13

ΑΘΩΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ





"Εμένα ποιος είναι ο μπαμπάς μου; Εγώ δεν έχω μπαμπά;"
Μια ανδρική φιγούρα εμφανίζεται.
"Μπαμπά!", φωνάζει το παιδάκι.
Ο άνδρας ξέρει πως δεν επιτρέπεται να απαντήσει.
Σιωπηλός, γυρίζει το κλειδί στη σιδερένια πόρτα
και κλειδώνει μέσα τη μητέρα με το μωρό της.
Το παιδί προσπαθεί να ανοίξει.
-"Γιατί δεν ανοίγει η πόρτα μαμά;"
-"Είναι η ώρα που κοιμόμαστε.
Γι' αυτό κλείνουν οι πόρτες.
Για να είναι ο καθένας στη φωλίτσα του".

Ο διάλογος είναι πραγματικός. Όταν το παιδί μεγαλώσει, θα καταλάβει πως η "φωλίτσα" ήταν η φυλακή και ο "μπαμπάς" ο δεσμοφύλακας... Σήμερα 18 αθώες ψυχές ζουν στις φυλακές της Θήβας, μαζί με τις έγκλειστες μητέρες τους. (Απόσπασμα από το xeblogarisma).

Δεν έχω λόγια για να περιγράψω τι νοιώθω για τα αθώα αυτά πλασματάκια που ζουν μέσα στις φυλακές , γιατί απλά έτσι το ήθελαν οι περιστάσεις. Τριγυρνούσε συνεχώς στο κεφάλι μου η ιδέα να βοηθήσω με κάποιον τρόπο ...αλλά με ποιον ακριβώς δεν ήξερα...Κάθε Χριστούγεννα και γιορτές, όλοι λίγο πολύ προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδάκια του κόσμου που έχουν την ανάγκη μας .. Ας το κάνουμε και φέτος, για αυτές τις μικρές ψυχούλες που τόσο άδικα μεγαλώνουν εκεί μέσα.
Ξέρω ότι το διάστημα αυτό μαζεύουμε όλοι για κάποιους που το έχουν ανάγκη , και πολλοί δυστυχώς χρειάζονται τη βοήθειά μας...Δεν θέλω να σας κατευθύνω , αλλά αν αποφασίσετε φέτος η βοήθειά σας να να είναι στα μικρά αστεράκια που ζουν μαζί με τις έγκλειστες μητέρες τους , με χαρά θα τη δεχτούμε.
Μπορείτε να στείλετε mail στο cheapsmarttoys@gmail.com και να αναφέρετε τη δική σας συμμετοχή , σε αυτό που πρώτο με μεγάλη επιτυχία το xeblogarisma.blogspot.gr οργάνωσε.
Εδώ σας παραθέτουμε τις βασικές ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών 
-Πάνες , παιδικά αφρόλουτρα , κρέμες περιποίησης , μωρομάντηλα 
-Σετ φαγητού , μπιμπερό , θερμός , θηλές πιπίλες
-Καροτσάκια για μωρά , ριλάξ , βραστήρες , μπανάκια και γιογιό.
Εμείς μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την κοινωνική υπηρεσία των γυναικείων φυλακών Θήβας σας ενημερώνουμε , ότι χρειάζονται τα πάντα και ότι τους στείλουμε , θα το λάβουν μα μεγάλη χαρά.
Για τις υπόλοιπες ανάγκες τους πατήστε εδώ
Για περισσότερες πληροφορίες και για εθελοντισμό μπορείτε να απευθυνθείτε στο xeblogarisma, που με τόση αγάπη , υπομονή και επιμονή έχουν κάνει μικρά θαύματα για τα μικρά πλασματάκια.
Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν μπορούσατε να προωθήσετε το μήνυμα για την επιτυχία αυτής της μικρής προσπάθειάς μας.

1 σχόλιο :

  1. Αρχικά συγχαρητήρια για τον όμορφο @χώρο… και χάρηκα για την γνωριμία!
    Πολύ καλό και επίκαιρο άρθρο… Είναι αλήθεια ότι αυτές τις μέρες τις σκεφτόμουν και δεν ήξερα πως θα μπορύσα να κάνω κάτι… Μου δώσατε την απάντηση!!
    Το δημοσίευσα στην εφημερίδα μου: anatakti.gr και αυτομάτως θα κοινοποιηθεί σε σελίδες και ομάδες που συντηρώ στο facebook… Εύχομαι να υπάρξει αντακόκριση…
    Συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips