29.1.13

ΠΑΙΔΙΚΟ SUDOKOU - THINK FUN , PLAN TOYS , anonymous girl from kalamaria



Χαιρετούμε τη φίλη μας από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης με την τόσο ζωντανή και ζεστή ζωγραφιά και ιστορία της. Πολλά ΜΠΡΑΒΟ για το θέμα αλλά και για την παραστατική σου ιστοριούλα! Καταπληκτικά χρώματα και πολύ ωραίος τίτλος.... Σίγουρα θα σε ξαναδούμε!!!
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το παιδικό SUDOKU. Ένα παιχνίδι μυαλού και συγκέντρωσης! 


H think fun το έχει ως travel toy χωρίς να σημαίνει ότι δεν το παίζουμε στο σπίτι μας!!!  Σε μορφή 4χ4 ή 5χ5 για μεγαλύτερη δυσκολία..Μικρό ελαφρύ με πολλές κάρτες διαφορετικών γρίφων συναρπάζει τα παιδιά όταν τα καταφέρνουν!
Βοηθάει πολύ στα μαθηματικά και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά που αγαπάνε τους αριθμούς.


Για την ιστορία το σουντόκου ή ακριβέστερα το σουουντόκου είναι ένα παζλ που βασίζεται στη λογική. Στόχος του είναι να συμπληρωθούν όλα τα κουτάκια του πίνακα (9χ9) έτσι ώστε κάθε στήλη, κάθε γραμμή και κάθε κουτάκι 3χ3 να περιέχει όλα τα νούμερα από το 1 μέχρι το 9. Μερικά κουτάκια είναι ήδη συμπληρωμένα για να υπάρχει μόνο μία λύση. Το σουντόκου επινοήθηκε από τον Αμερικανό Howard Garns το 1979 (όχι από Ιάπωνα!!!) και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από την εταιρεία Dell Magazines με το όνομα Number Place. Έγινε όμως δημοφιλές στην Ιαπωνία το 1986 όταν εκδόθηκε από τον οίκο Nikoli και δόθηκε το όνομα Sudoku. Έγινε μόδα ανά την υφήλιο το 2005. Όπως προκύπτει από το στόχο και τις βασικές αρχές του παιχνιδιού, αντί αριθμών μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιαδήποτε σύμβολα.
Εμείς σας παραθέτουμε και το μικρό σουντοκάκι της Plan Toys με μικρά ζωάκια σε μορφή 4χ4 που είναι για μικρότερα παιδιά μια και μπορούν να το κατανοήσουν πιο εύκολα.


Επίσης να σας ενημερώσω ότι για γονείς που θέλουν να βάλουν ασκησούλες στα παιδιά τους εμείς σας παραθέτουμε παραδείγματα που βρήκαμε στο διαδίκτυο (παιδικα sudokou)και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή! 




Τα Sudoku της Think fun τα βρήκα στο www.smarttoys.gr σε πολύ προνομιακή τιμή!!! (από 4 μέχρι 5 ευρώ). ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips