25.11.13

Σωματείο οι φίλοι του παιδιού

Έρχονται τα Χριστούγεννα και φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στολίζουμε και πηγαίνουμε σε φιλανθρωπικά bazaar. Η αλήθεια είναι ότι  η αλλαγή της μουντής εικόνας  βοηθάει τη διάθεση μας και όσο πιο νωρίς αρχίζουν να στολίζουν και να φωτίζουν την πόλη τόσο περισσότερο εμείς χαιρόμαστε. Φέτος λοιπόν επισκέφτηκα ένα διαφορετικό bazaar , ένα multi bazaar θα το χαρακτήριζα με καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα με γνώμονα το παιδί της άπορης και της μονογονικές οικογένειας (ανύπαντρη μητέρα), που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και σοβαρά οικονομικά θέματα.
Το σωματείο προσφέρει ρουχισμό , διατροφή , θέρμανση και πληρωμή λογαριασμών, καλύπτει εμβόλια , φάρμακα , φυσικοθεραπείες και λογοθεραπείες σε μηνιαία βάση. Επίσης προσφέρει σχολικά είδη , δίδακτρα διακοπές σε κατασκηνώσεις και ξενοδοχεία. Ο παιδικός σταθμός λειτουργεί στο μεταξουργείο από το 2007 και φιλοξενεί 27 παιδιά. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


Το bazaar έγινε στη HELEXPO στην Κηφισίας και πήγαμε χθες , παρ όλη τη βροχή και την ταλαιπωρία , μόνο και μόνο γιατί οι εκθέτες ήταν από χώρες της Λατινικής Αμερικής , Ευρώπης , και Αφρικής. Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή, Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Κένυα, Μαρόκο, Αιθιοπία, Λιθουανία ήταν κάποιες από τις παρουσίες του bazaar, με δικά τους εκθέματα ,
   

με χρώματα, αρώματα, αξεσουάρ χριστουγεννιάτικα στολίδια λιχουδιές και μουσικές του τόπου τους . 


Ευτυχώς είχαμε κάνει τη συνεννόηση μας από πριν και καταλάβαινε ότι δεν γίνεται να τα αγοράσουμε όλα αυτά που θέλει και τη συναρπάζουν, είναι καλό όμως να γνωρίζουμε τα παραδοσιακά προϊόντα της κάθε χώρας.


Τσάντες , πορτοφόλια , βραχιόλια , κολιέ σκουλαρίκια σε απίστευτα χρώματα , χειροποίητοι σκούφοι και πασουμάκια σπιτιού , υφάσματα , μαντίλια όλα τα καλούδια σε μία χρωματιστή αίθουσα .



Η Αφροδίτη η κόρη μου τρελάθηκε με τα χρώματα και τις λιχουδιές , ήθελε να αγοράσει από όλα , όπου και να στεκόταν με ρωτούσε : μαμά να το αγοράσω αυτό;
Στο τέλος καταλήξαμε ότι τα σαπούνια ήταν μια καλή ιδέα για να μπορέσει να μυρίσει και να αποφασίσει μόνη της τι της αρέσει , όπως και ένα πολύ νόστιμο τσουρέκι από τη Ρουμανία.



Φυσικά δεν έλειψε η αγορά 2 παιχνιδιών που μόλις τα δοκιμάσουμε θα σας τα παρουσιάσουμε 


 Η εμπειρία ήταν πολύ ανανεωτική... αισθανόσουνα λίγο εκτός τόπου και χρόνου , λίγο σε άλλους καιρούς , σε άλλες χώρες σε άλλες γειτονιές.
Μπράβο στο σωματείο που είχε αυτή την πρωτοβουλία και μακάρι τα έσοδά τους να βοηθήσουν και άλλα παιδάκια.
Blogging tips